Annons

Världscuptävlingar i Kina ställs in

Skidor • Publicerad 2 december 2020
Längdskidornas världscupavslutning i Kina, som också skulle ha varit OS-genrep, är på väg att ställas in. Arkivbild.
Längdskidornas världscupavslutning i Kina, som också skulle ha varit OS-genrep, är på väg att ställas in. Arkivbild.Foto: Dmitri Lovetsky/AP

En rad världscuptävlingar, bland annat längdskidornas säsongsavslutning, som skulle ha ägt rum i Kina senare i vinter är på väg att ställas in.

Tävlingarna skulle bland annat ha varit ett genrep inför OS 2022. Enligt Internationella skidförbundet (Fis) har det kinesiska skidförbundet och organisationskommittén för vinter-OS i Peking dock meddelat att tävlingarna inte kan bli av på grund av landets covid-19-restriktioner.

Enligt österrikiska nyhetsbyrån APA berörs bland annat alpindamernas planerade farttävlingar den 27–28 februari samt längdskidornas världscupfinal den 19–21 mars. Även de planerade världscuptävlingarna i backhoppning och nordisk kombination kommer att ställas in.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons