Annons

Världsrekord av Kammerling

Sport • Publicerad 26 januari 2001

SIMNING

En bil stod på spel – och på startpallen bredvid Therese Alshammar. Det var vad som behövdes för att simstjärnan Anna-Karin Kammerling skulle explodera. Hon utklassade Alshammar, vann bilen och framför allt krossade hon världsrekordet på 50 meter fjäril.

Annons

–Hon är som en jakthund. Utan hare springer hon inte, sa förbundskaptenen och personlige tränaren Hasse Bergqvist efter uppvisningen.

Den 20-åriga fjärilsfantomen är en lugn norrländska som sällan hetsar upp sig i onödan.

För femte gången i karriären satte hon världsrekord på sin specialdistans 50 m fjäril, varav den tredje gången i kort bana.

Segertiden 25,36 var en putsning av hennes tidigare världsrekord – satt i EM i Valencia i december – med 24 hundradelar. Therese Alshammar, som hade tänkt utmana Kammerling om bilen som stod på spel, slutade tvåa – nästan en sekund efter Sundsvallssimmaren!

–Det sporrade mig att Therese ställde upp. Man vill ju inte gärna ta stryk av henne, säger Anna-Karin Kammerling.

TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons