Annons

Västerås överklagar poängavdraget: "För hårt"

Västerås IK straffades med fem poängs avdrag efter att ha använt spelare utan färdiga arbetstillstånd.
Ett för hårt straff menar klubben, som nu överklagar beslutet.
Ishockey • Publicerad 1 mars 2022
Västerås överklagar Tävlingsnämndens beslut att straffa laget med fem poängs avdrag. Arkivbild.
Västerås överklagar Tävlingsnämndens beslut att straffa laget med fem poängs avdrag. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

Det var under måndagskvällen som ishockeyns tävlingsnämnd beslutade att hockeyallsvenska Västerås skulle bestraffas efter att ha använt sig av otillåtna spelare.

Vinstmatcherna mot Västervik (4–1) och Södertälje (3–2) förvandlades till 0–5-förluster och klubben blir därmed av med fem poäng. Samtidigt tilldelas Västervik tre poäng medan Södertälje får nöja sig med två.

Annons

Poängavdraget kommer efter att det avslöjats att Västerås haft två spelare med i truppen, trots att de saknat arbetstillstånd i landet.

Tänker överklaga poängavdraget

"Vi är djupt besvikna över hela den här situationen. Trots att vi upplevde att vi gjorde allt i vår makt för att säkerställa att spelarna var godkända att spela i de berörda matcherna så måste vi självkritiskt konstatera att det blev fel. Det ansvaret är på oss", säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg i ett pressmeddelande.

VIK skriver att klubben föredragit ekonomiska böter då detta påverkar fler lag i serien. Man menar att det fanns förmildrande omständigheter och avser nu att överklaga domen.

"Givet att vi anser att straffet i paritet till handlingen är för hårt och inte väger in alla omständigheter anser vi att det är vår skyldighet att lyfta frågan en gång till. Vi önskar fortsatt ett utfall där hela processen bakom beslutet att använda spelarna vägs in och där ett eventuellt straff inte påverkar det vi tävlat om på isen."

Västerås är fortsatt på en femte plats i hockeyallsvenskan. På onsdag ställs man mot Tingsryd på bortaplan.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons