Annons

Västervik åker ur – Djurgården till semifinal

Västervik åker ur hockeyallsvenskan, Tingsryd kvalar sig kvar och Djurgården är ett steg närmare SHL efter avancemang till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet.
Ishockey • Publicerad 24 mars 2023
Liam Öhgren gjorde två av Djurgårdens sex mål när laget tog sig till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild.
Liam Öhgren gjorde två av Djurgårdens sex mål när laget tog sig till semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Tingsryd, som slutade näst sist i hockeyallsvenskan den gångna säsongen med nio poäng mer än jumbon Västervik, får spela vidare i den näst högsta serien säsongen 2023–2024. Det står klart sedan laget vunnit den sjätte matchen i det småländska kvalmötet med Västervik med 2–0 och matchserien i bäst av sju med 4–2.

Bakom segern på bortais stod målskyttarna Felix Olsson och Daniel Öhrn som satte var sin puck inom loppet av sex minuter i den andra perioden. Målvakten Tomas Rydén räddade 19 skott och höll nollan.

Annons

Djurgården är som första lag klart för semifinal i det hockeyallsvenska slutspelet där vinnaren tar Brynäs plats i högstaserien SHL nästa säsong.

I bortamatchen mot Bik Karlskoga vände stockholmarna ett 1–2-underläge till 6–3-seger i Nobelhallen. Matchserien i bäst av sju vann man i fyra raka matcher, 4–0.

Södertälje kvitterade sin kvartsfinalserie mot Mora till 2–2 efter en 3–2-seger hemma i Scaniarinken.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons