Annons

Vejmarker och Nilsson talar inte samma språk

IFK Kristianstads ordförande Lennart Nilsson och advokat Göran Vejmarker pratades vid igår. Men utan att förstå varandra.
Sport • Publicerad 7 december 2002

– Lennart ringde mig och vi pratade väl i ungefär 15 minuter, berättar Göran Vejmarker. Ni har grävt ner stridsyxan? – Så kan man uttrycka saken. På den punkten är de överens. Men sen har de olika uppfattning om vad som diskuterades. – Jag sa till Lennart att jag är beredd att gå in och sätta mig som ordförande. Jag hävdar visserligen fortfarande att jag gör större nytta i en fri roll, men jag är beredd att sätta mig i samma livbåt som resten av styrelsen. Då krävs det ytterligare ett årsmöte? – Jo, och det är viktigt att det hålls så snabbt som möjligt. Min uppgift är att samordna arbetet med att få klubben på fötter igen. En förutsättning för att jag ska lyckas är ett medlemmarna ger mig en fullmakt att driva föreningen. Lennart Nilsson har en annan bild av samtalet. – Det var ett bra samtal, men vi diskuterade överhuvudtaget inte ordförandeskapet. Så du tänker köra vidare? – Jag funderade över natten och bestämde mig då för acceptera att årsmötet valde mig som ordförande. Så det blir inget extra årsmöte? – Det vet jag inte, det bestämmer medlemmarna. Men min förhoppning är att vi ska hitta en annan lösning. Ett extra årsmöte skulle innebära att IFK skulle hamna i ett vakuum som föreningen inte har råd med. Ett resonemang som alltså Göran Vejmarker inte köper. – Jag förutsätter att vuxna människor begriper vad jag säger, men tydligen fungerar det inte så i IFK. Därför har jag nu bestämt att IFK får maila ner sina frågor, och så svarar jag skriftligt. Allt för att undvika missförstånd. Du låter irriterad? – Tja, egentligen vill jag inte tigga för att att behöva hjälpa till. Vad händer nu? – Jag vet inte. Jag åker till Malmö på söndag för att se matchen mot IFK Malmö, och efter matchen kommer jag att ha ett snack med spelarna. På läktaren får han sällskap av Lennart Nilsson. – Vi har sagt att vi ska pratas vid efter matchen så får vi se vad vi kommer fram till, säger Lennart som påstår att han inte har något otalt med Vejmarker. – Absolut inte. Göran har stort kunnande och stor erfarenhet och har dessutom löst den akuta krisen genom att låna ut pengar som ersätter spelarna. På läktarna kommer Vejmarker och Nilsson att få sällskap av ett 70-tal IFK-supportrar. – Fler har inte anmält sig så det lär räcka med två bussar, säger Göran Vejmarker som står för kostnaden. – 3000 kronor kostar kalaset. Patric Nilsson

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons