Annons

Verstappen vann duellen med Leclerc i Miami

Max Verstappen stal showen från Ferraribilarna och vann den allra första formel 1-tävlingen i Miami.
Bilsport • Publicerad 8 maj 2022
Max Verstappen tog sin tredje seger för säsongen i det första formel 1-loppet i Miami.
Max Verstappen tog sin tredje seger för säsongen i det första formel 1-loppet i Miami.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Ferrari hade de två främsta startpositionerna i Miami, men kunde inte försvara sig mot Max Verstappen som startade som trea.

Redan i starten tog sig Red Bull-föraren förbi Carlos Sainz och åtta varv senare kunde inte Charles Leclerc försvara sig mot en omkörning av den offensive nederländaren.

Annons

Verstappen behöll kontrollen i resten av ett ganska händelsefattigt lopp där Leclerc slutade tvåa och Sainz trea.

Spänningen stegrades något när säkerhetsbilen kallades ut på banan efter en krasch med 15 varv kvar och fältet trycktes ihop. Men Verstappen behöll initiativet efter omstarten och kunde hålla Leclerc bakom sig över mållinjen.

Det är Red Bull-förarens tredje seger hittills i år, men Leclerc behåller ledningen i sammandraget inför nästa tävling i Barcelona om två veckor.

Tävlingen i Miami arrangerades för första gången, på en temporär bana runt en fotbollsarena och har kommit till för att försöka göra formel 1-cirkusen stor i USA.

Intresset har ökat efter Netflix dokumentärserie "Drive to survive", men bilsportens kungaklass är inte lika välkänd eller populär som ovalbaneracingen i Nascar i Nordamerika.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons