Annons

"Vi är alldeles för mesiga"

Philip Henningsson stod för tre av IFK Kristianstads totalt fyra utvisningar mot Pick Szeged. Efter matchen kritiserade han hela lagets försvarsspel.– Vi är alldeles för mesiga, säger Henningsson.
Kristianstad • Publicerad 1 oktober 2017
Philip Henningsson fick rött kort mot Pick Szeged. Foto: Sandor Ujvari
Philip Henningsson fick rött kort mot Pick Szeged. Foto: Sandor Ujvari

Med knappt tre minuter kvar av matchen var det färdigspelat för Philip Henningsson. Hans tredje utvisning innebar rött kort och en plats på läktaren.

Då var också matchen sedan länge förlorad. Redan i paus var underläget nio bollar och inom laget handlade snacket mest om att inte bli förnedrade.

Annons

– Vi inser ju att det inte lär gå att vända på detta utan det handlar om att ha hedern i behåll och kanske på något sätt lyckas vinna andra halvlek. Det blir bättre en liten stund, men sedan slarvar vi och det rinner iväg till nio bollar igen, suckar Philip Henningsson.

Det var inte mycket som fungerade. Försvarsspelet, med 36 insläppta mål, var förstås en av sakerna. Att IFK "bara" fick fyra utvisningar – och Henningsson alltså tre av dem – var ett exempel på det, enligt den assisterande tränaren Lasse Olsson.

– Det speglar att vi är alldeles för snälla. Vi trycker inte till. Sedan tycker jag att det är okej med tre utvisningar om man som Philip smackar på lite bakåt, säger Lasse.

Henningsson:

– Vi är för mesiga i vårt försvarsspel. De får skjuta ganska fritt från nära håll. Då finns det inte en chans att målvakterna lyckas rädda. Vi är för naiva.

Hur har det fungerat utan Ola?

– Det är ingen situation som vi vill ha, Ola är ju viktig. Men vi har försökt göra det bästa av situationen och hjälpa varandra. Det är inte lätt för Lasse att gå in i en roll som han inte har varit beredd på, säger Henningsson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons