Annons

"Vi försöker blicka framåt"

Det är nästan en månad sedan en 30-årig spelare i Edenryds IF avled i Amadores på Gran Canaria. Med sorgband runt armen spelade laget igår sin första match sedan olyckan.
Sport • Publicerad 19 december 2002
Edenryds IF spelade med sorgband i alliansen i går för att hedra lagkamraten som omkom i en olycka på Gran Canaria. Edenryd förlorade mot Wenestad och tränaren, den förre Mjällbyprofilen, Håkan Norén tyckte att laget bjöd på fem av målen. BILDER: BOSSE NILSSON
Edenryds IF spelade med sorgband i alliansen i går för att hedra lagkamraten som omkom i en olycka på Gran Canaria. Edenryd förlorade mot Wenestad och tränaren, den förre Mjällbyprofilen, Håkan Norén tyckte att laget bjöd på fem av målen. BILDER: BOSSE NILSSONFoto: 

Tränaren Håkan Norén säger att det är en hederssak från lagkamraternas sida att bära sorgband. – Man brukar göra det första matchen efter att en sån här sak inträffat, säger han. Det var i slutet av november som Edenryds IF åkte till Gran Canaria. Sammanlagt var det 30 stycken – spelare med familjer – som var med på resan. Håkan Norén var själv inte med på Gran Canaria-resan. Ungefär halva laget var kvar i Sverige, men de här hemma fick tidigt rapporter om det som hänt. – Det var oroligt i början eftersom vi tidigt fick reda på att han var förvunnen. Det tog tre dagar innan man hittade honom, säger Norén. Sedan hemkomsten har klubben tagit hjälp utifrån för att bearbeta sorgen. – Vi har haft samlingar där vi tagit hjälp av krisgrupper och präster för att bearbeta sorgen, säger Norén. – Jag tycker att vi har klarat av detta så bra man kan klara av en sån här händelse. Samtidigt har man så långt som möjligt försökt hålla isär sorgearbetet och fotbollen. När det är träning och match är det fotbollen som gäller. Igår förlorade laget med 2–6 mot Wenestad i årets upplaga av Kristianstadsbladets och Alliansens inneturnering. Edenryd gjorde ingen bra match och tränaren Norén tyckte att man bjudit på fem mål. Men han menar att spelarna inte haft tankarna på annat än fotbollen under matchen. – Vi har sagt att när det är träning eller match så pratar vi inte om resan eller om killen. I lördags skrev Kristianstadsbladet att det kan finnas brott bakom 30-åringens död. I april inträffade en liknande dödsolycka i närheten av Amadores. 12 april fann man en 19-åring från Öland. Ett fall som utreds av Kalmarpolisen. Efter dödsfallet med Edenrydsspelaren kontaktade 19-åringens familj UD för att få reda på om det fanns likheter mellan de båda dödsfallen. Håkan Norén säger att man fortfarande har många frågor och att många frågetecken finns kvar. – Men vi försöker blicka framåt, säger han. Edenryds IF håller på att resa sig efter att man hastigt förlorat en lagkamrat.

INNEFOTBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons