Vi har sett det förr, KDFF

Småtrevligt spel. En del vassa kombinationer. Men oj, vad tama KDFF-tjejerna var inne i boxen. Därför vann också Kif Örebro med 3–1 (1–1).
Sport • Publicerad 3 juli 2008
BILD: LASSE OTTOSSON
BILD: LASSE OTTOSSONFoto:

Vi har sett det förr. Och upplevt slutresultatet av det hela lika många gånger.

KDFF spelar småtrevlig fotboll, vårdar bollen hyfsat och river ner några golfapplåder från läktarplats.

Men sen då?

Nä, det är just det. Det händer inte så mycket mer.

När KDFF-tjejerna spelat sig fram till den sista avgörande passningen så dör det hela ut.

Eller så har man på tok för lite folk inne i boxen.

- Vi når inte riktigt ända fram, kanske är vi inte tillräckligt kyliga, funderade KDFF-tränaren Ulf Palmquist efter gårdagens hemmaförlust. Och värre blev det för alla KDFF:are när motståndaren agerar precis tvärtom.

- Vi är effektiva sista tredjedelen, log Örebrotränaren Richard Holmlund.

Jo, alla som inte låg och stekte i brassestolen såg det…

Örebro agerade stabilt och ruskigt disciplinerat.

De imponerade inte - långt därifrån - men de gjorde det de skulle och så var Holmlunds tjejer…just det, vansinnigt effektiva.

Men sen ska vi väl också tillägga att KDFF hjälpte till en smula…

Örebros första mål kom i 38:e minuten då Hanna Pettersson fick nicka in bollen på Örebros sjätte hörna.

- De tar bort Wahldén (KDFF-målvakten Sandra) och vi borde fått frispark, det känns trist när det blir så, suckade Palmquist.

KDFF replikerade snabbt efter ett vackert anfall. Sofie Persson crossade ut till Pernilla Falk (som hade "femtielva" inläggslägen innan hon klev av i den 73:e minuten till förmån för comebackande Angelique Sandberg).

Falk lämnade över till Johanna Jönsson. Hennes inlägg hittade lagkaptenen Johanna Rosén och hon rullade behärskat in kvitteringen.

Susanne Moberg hade sen ett vasst läge strax innan halvtid, men avslutet i straffområdet var för lamt.

KDFF fortsatte att ha mycket boll efter halvtidsvilan.

Men både nätrasslet och de heta chanserna uteblev. I stället stack Örebro upp efter en timmes spel och satte 2-1. Maria Nordbrant fick till ett halvlurigt lobbskott utanför straffområdet och bollen dalade långsamt in bakom en snopen Sandra Wahldén.

Med tanke på att det knappt var styrfart på bollen så borde Wahldén i alla fall varit i närheten av bollen men hon agerade mest åskådare på linjen.

Uffe, vad säger du om försvars- och målvaktsagerandet vid deras andra mål?

- Det kom som en kalldusch…

Men ska Sandra ta den tycker du?

- En sån boll ska helst inte gå in, men om Sandra ska ta den vet jag inte, jag har aldrig stått i mål, blev Ulf Palmquists något skruvade kommentar om 1-2-målet.

Wahldéns agerande vid 1-3, som kom i den 83:e minuten, var dock inte så svåranalyserat. KDFF-keepern gick ut och hojtade vid ett Örebroinlägg, men det enda som hände var att Wahldén "hängde tvätt" och att Maria Nordbrant sa goddag.

Och så stod det 1-3 på anslagstavlan.

Och poängchansen var i ett nafs borta för KDFF.

Matchstatistiken sa allt. Avslut på mål: 9-3.

- Kanske skulle vi förvaltat våra lägen bättre, sa Palmquist.