Annons

Viking dominerade mästarmöte

Historiskt samarrangemang mellan Ore och Viking, två hallar, 300 deltagare från hela landet som gick 1200 matcher på sju mattor med 28 domare – det är Glentons mästarmöte.
Sport • Publicerad 16 december 2002
Ores Christian Olsson rullar runt Pontus Adolfsson i en av de 1200 matcherna i Glentons mästarmöte. Christian blev trea i sin klass. Bilder: PER ROSENQVIST
Ores Christian Olsson rullar runt Pontus Adolfsson i en av de 1200 matcherna i Glentons mästarmöte. Christian blev trea i sin klass. Bilder: PER ROSENQVISTFoto: 
Det var många hårda och tuffa matcher i turneringen. Ores Ingvar Gannby hjälper Marco Olsson från Ballingslöv med en sargad hand.
Det var många hårda och tuffa matcher i turneringen. Ores Ingvar Gannby hjälper Marco Olsson från Ballingslöv med en sargad hand.Foto: 

Knattar, pojkar, ungdomar och juniorer tävlade med max tio deltagare i varje klass. Eftersom det var de bästa som tagits ut kan man tala om ett ”lilla SM”. En rättvis tävling då alla i klassen fick möta alla de andra, totalt blev det nio matcher i de fullbesatta klasserna. Även om man inte tävlade om bästa klubb kan man utan tvekan kora BK Viking med totalt 17 deltagare som bäst när det gällde att plocka framskjutna placeringar. Eller vad sägs om fem förstaplatser, två andra- och två tredjeplatser. Viking tog guld i alla kategorierna. Johan Berglund vann en juniorklass, Gordon Liljegren och Christoffer Nilsson var sin ungdomsklass, Jesper Karlsson en pojkklass och slutligen Alexander Persson en knatteklass. Silver togs av Michel Sorgons i ungdom och Tim Tuvestam i knatte, medan Rasmus Karlsson i ungdom och Robin Liljegren i junior kom treor. Övriga göingeklubbar som tog medaljer var Ores Rickard Blom i ungdom och Christian Olsson i junior (båda brons), Tyringes André Jönsson och Daniel Ronkainen i pojkar (båda silver) samt Trims Tobias Ziegler i pojkar (brons). Tävlingarna flöt undan bra och slutade i rimlig tid på söndagen. – För första gången hade vi tagit med juniorerna i detta mästarmöte, men det är tveksamt om vi fortsätter, säger initiativtagaren Glenn Liljegren i BK Viking som anordnade de två första årens tävlingar. Juniorerna fyllde inte kvoten i klasserna och vidare lämnade de alldeles för många walk over. Bertil Åkesson

BROTTNING VINSLÖV
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons