Annons

Vill stoppa natt-SM: "Ett hån mot vår idrott"

Orientering • Publicerad 9 mars 2021
SM i nattorientering ser ut att stoppas. Arkivbild.
SM i nattorientering ser ut att stoppas. Arkivbild.Foto: Ulf Palm/TT

SM i nattorientering i Österåker, som skulle ha avgjorts den 16 april, ser ut att stoppas. Österåkers kommun, som har konsulterat Smittskydd Stockholm, skriver i sitt beslut att det inte är tillåtet att genom föra SM eftersom "ingen tävlingsverksamhet under elitnivå är tillåten av smittskyddsskäl".

– Ett hån både mot vår idrott och våra elitlöpare, säger Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström till orienteringsmagasinet.se.

Annons

Han fortsätter:

– Vi har inte den stora publiken, vi har inte de välbetalda idrottarna men vi har fullt ut dedikerade elitlöpare som alltid är med och slåss om de ädlaste medaljerna på VM. Att då säga att ett svensk mästerskap inte är elitnivå blir horribelt i min mening.

Hoppet om ett SM är ändå inte ute, eftersom det kan beslutas om lättnader i coronarestriktionerna framöver. Senast den 20 mars ska ett definitivt beslut fattas, säger Stenström.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons