Annons

Vinslöv knöt inte ihop säcken

Vinslövs HK får fortsätta vänta på första segern.Det var bittra miner efter poängförlusten hemma mot seriefavoriten Anderstorp.– Det känns riktigt jäkla surt, säger linjebjässen Elias Holmström.
Handboll, Kristianstad • Publicerad 21 oktober 2017
Ludwig Rosenberg gjorde fyra av Vinslövs mål mot Anderstorp. En match som slutade oavgjort. Foto: Tommy Svensson
Ludwig Rosenberg gjorde fyra av Vinslövs mål mot Anderstorp. En match som slutade oavgjort. Foto: Tommy Svensson

Men det kunde lika gärna ha slutat med förlust för Vinslöv. Efter att ha haft ledningen med 20–14 en bit in i den andra halvleken så kollapsade hemmalaget.

– Jag vet inte vad som hände där. Vi kastar bort några bollar och de kommer in i ett stim. Då kan det gå rätt snabbt i handboll och det är väl en stor del av charmen med sporten. Men just den här gången var inte vändningen på det roliga sättet för oss, säger mittsexan Elias Holmström.

Annons

Med tre och en halv minut kvar av matchen satte Anderstorps Anton Larsson 24–23. Det var andra gången som smålänningarna hade ledningen.

Minuten senare kunde dock linjebjässen Elias Holmström kvittera till 24–24 från strafflinjen. Holmströms femte (!) straffmål i matchen var ett faktum.

I slutminuten var Holmström inblandad i en omdiskuterad situation.

– Jag fick jag ett inspel som jag fångade och som jag borde ha fått straff på, men det blev inte ens frikast, säger Holmström.

I stället drog tränaren Peter "Cassa" Jönsson på sig en utvisning för protest. Men Vinslöv klarade sig undan en förlust.

Matchen slutade 24–24, vilket innebär att Vinslöv, som i fjol kvalade till allsvenskan, fortfarande inte har vunnit i division I.

– Vi knöt inte ihop säcken. Jag är förbannad över att vi inte vinner matchen. Det känns riktigt jäkla surt, säger Holmström och fortsätter:

– Dock är det viktigt att poängtera att den här var matchen var ett stort steg framåt för oss.

Handboll, division I södra

Vinslövs HK–Anderstorps SK 24–24 (14–12)

Mål: Elias Holmström 6 (5), Robin Håkansson 5, Viktor Rundqvist 4, Ludwig Rosenberg 4, Albert Cervin 3, Simon Svensson, Anton Andersson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons