Annons

Vittsjö behöver resultat – trots att det är orimligt

Vittsjös tränare Thomas Mårtensson vill locka publiken tillbaka till lagets hemmamatcher. Men då krävs bättre resultat – bättre än vad som egentligen är rimligt.
– Det är lite motsägelsefullt, säger den gamle KDFF-tränaren.
Fotboll/Stockholm • Publicerad 11 april 2019
Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö GIK.
Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö GIK.Foto: Claudio Bresciani/TT

De senaste säsongerna har Vittsjös publiksnitt pendlat mellan 500-700 åskådare. Egentligen vill Thomas Mårtensson nå upp till de gamla höjderna när Vittsjö var nykomlingar och hade över 1 000 åskådare i snitt.

– Första året hade vi ett snitt på 1 400, men det var nyhetens behag. Nu krävs det resultat. Nu har det varit som att folk har tänkt att det var kul att vi klarade oss kvar, men ingen höjer på ögonbrynen mer än så, säger Mårtensson.

Annons

– Samtidigt är det motsägelsefullt för egentligen är det inte rimligt att ligga topp fyra eller topp sex. Framför allt inte med fyra Skånelag i serien. Så många talanger finns inte i närområdet. Förr i tiden grundade allt på småklubbar, men nu är det bara vi och Mallbacken kvar i eliten. Det är starkt att klara åtta år i allsvenskan, så länge vi är kvar är det förbannat bra gjort.

Men ändå vill alltså Mårtensson bli bättre än i fjol, där man kämpade om kontraktet ända in i sista omgången.

Och det är fler som önskar Vittsjö framgång. Efter att fotbollsmagasinet Offside gjort ett långt reportage om klubben har allt fler lyckönskningar kommit in.

– De var en hel månad och följde oss och var hemma hos mig i Kivik. Det har bara varit positivt. Reportaget är skrivet med glimten i ögat även om det är vridet som om vi är kufar allihop. Men det skiter jag i. Det är bara bra för klubben, säger Mårtensson.

Robin NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons