Annons

Vittsjö nästa för 17-årig talang

Nästan jämnåriga Saga Jontoft har redan bestämt sig för spel i damallsvenskan med Kristianstads DFF.
Nu har nästa talang från Åhus bestämt sig för spel i landets högsta serie.
– Det känns som en jättebra miljö att utvecklas i, säger 17-åriga Ebba Axelsson, som skiftar från Bromölla i division I till Vittsjö.
Fotboll/Kristianstad • Publicerad 5 december 2017
Ebba Axelsson skiftar fotbollsmiljö. Från division I till damallsvenskan. Nästa säsong spelar den 17-åriga talangen i Vittsjö.
Ebba Axelsson skiftar fotbollsmiljö. Från division I till damallsvenskan. Nästa säsong spelar den 17-åriga talangen i Vittsjö.Foto: Privat

Det har varit en dragkamp om Bromöllaspelaren i höst.

Vittsjö, Kristianstads DFF och FC Rosengårds F19-lag har visat intresse för Ebba Axelsson.

Annons

Till slut föll valet på Vittsjö för den 17-åriga mittfältstalangen från Åhus.

– Jag skrev på kontraktet för en vecka sedan. Efter att ha provtränat med dem några gånger kändes det rätt. Det klickade med tränarna och det var bra träningar. Det känns som en bra miljö att utvecklas i, säger Ebba Axelsson.

Moderklubben är Åhus IF, Ebba har även spelat två säsonger i Wä IF innan hon bytte till Ifö/Bromölla IF i division II inför säsongen 2016. I Bromölla har hon tagit kliv för kliv – nu är nästa utmaning att slå sig in i Vittsjö med allt vad det innebär.

– Det är ett stort steg och det känns väldigt spännande. Det här ska bli sjukt kul, säger hon.

Vittsjös sportchef Erika Nilsson är glad över att klubben har lyckats knyta till sig Ebba Axelsson.

– Vi har pratat med henne hela hösten och visade tidigt vårt intresse. Hon är en teknisk mittfältare som även kan användas som anfallare. Vi hoppas att vi kan utveckla henne vidare, säger Erika Nilsson.

Daniel GrozdanovskiSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons