Annons

VM-fiasko för damerna

BORDTENNIS OSAKA. Det låste sig för Sveriges Svenssons igen. Åsa och Marie Svensson, den rutinerade pingisduon, orkade inte slå hål på Hongkong i VM. Därmed blev det ingen åttondelsfinal – utan den sämsta VM-placeringen genom tiderna för ett svenskt damlag.
Sport • Publicerad 26 april 2001

Sveriges slutliga placering i damernas lagtävling i VM fastställs i dag. Redan i går stod det klart att svenskorna skulle kunna bli 17:e lag som bäst.

I de 30 lag-VM Sveriges damer varit med i har det blivit delad 16:e plats som sämst. Det skedde i London 1954.

Annons

Ännu en förlust på onsdagen, 2–3 mot Luxemburg, innebar att Sverige gick till spel om platserna 21–24 i Osaka 2001.

–Självklart är det här en jättestor besvikelse, sade nye damkaptenen Peter Sterneborg. Vi hade tänkt oss att gå till åttondelsfinal.

Men Marie Svensson, Åsa Svensson och Susanne Jonsson åkte på tre raka nederlag mot Hongkong. Marie Svensson råkade ut för sin kanske mörkaste mästerskapsdag. Alla sina tre singlar inledde den 33-åriga skånskan förtroendeingivande.

Alla tre förlorade hon sedan hon tappat spelet helt.

Efter matchen tog Marie snabbt sin trunk och lämnade hallen.

–Jag vet hur hon känner sig, sade Åsa Svensson. Det är hemskt när man vet att man måste vinna mot en sämre rankad spelare och det bara låser sig.

Åsa Svensson ställdes över mot Luxemburg, chansen att nå åttondelen var ju borta och Sterneborg passade på att ge Susanne Jonsson och Sandra Johansson chansen i samma match. Båda gjorde vad de skulle. Jonsson hade kontroll på Regenwetter från första boll och Johansson avfärdade enkelt Benedicte Meyer, hagens klart blekaste spelare, med 21–12, 21–15.

Av Peter Wikström, TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons