Annons

Planstormare fri – fick hjälp av Infantino

Fotboll • Publicerad 29 november 2022
Mario Ferri stormade planen under VM-mötet mellan Portugal och Uruguay.
Mario Ferri stormade planen under VM-mötet mellan Portugal och Uruguay.Foto: Abbie Parr/AP/TT

Italienaren Mario Ferri, även känd som "Falken", har blivit frisläppt efter att han stormat planen med en regnbågsflagga under VM-matchen mellan Portugal och Uruguay.

"Den berörda medborgaren har blivit frisläppt. Övrig information kommer inte att delas, av integritetsskäl", skriver den italienska ambassaden i Qatar i ett mejl till NRK.

Annons

Ferri säger till den katalanska radiostationen RAC1 att han fick hjälp av Internationella fotbollsförbundets ordförande Gianni Infantino som "löste situationen".

VM-arrangören uppger i ett uttalande att Ferri nu är bannlyst från resten av mästerskapet. Men själv uppger han, enligt AP, på sociala medier att han kan dyka upp igen.

"Det finns lösningar. Jag har förberett lite magi till i kväll", säger han i en inspelning på Instagram.

Drygt 50 minuter hade spelats när Ferri stormade planen. Utöver regnbågsflaggan hade han ytterligare budskap på sin tröja: "rädda Ukraina och "respekt för iranska kvinnor".

Portugal vann matchen med 2–0.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons