Annons

VM-spel osannolikt för Karlsson: Blir svårt

NHL-stjärnan Erik Karlsson ser ut att nobba VM-spel med Tre Kronor – trots att hans San Jose Sharks missar Stanley Cup-slutspelet.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2021
Erik Karlsson, till höger, ser ut att nobba VM-spel med Tre Kronor. Arkivbild.
Erik Karlsson, till höger, ser ut att nobba VM-spel med Tre Kronor. Arkivbild.Foto: Tony Avelar/AP/TT

Erik Karlsson avgjorde när San Jose besegrade Colorado natten till torsdag, svensk tid, men något slutspel blir det inte för svensken.

Och sannolikt blir det inget VM heller.

Annons

– Jag vill väldigt gärna, jag älskar att spela i landslaget och hade tänkt vara med i VM ifjol innan det blev inställt, men på grund av familjesituationen och Covid och lite annat kommer det att bli svårt den här gången, säger han till Aftonbladet.

Backstjärnan har inte gett något slutgiltigt svar än, men det lutar åt ett nej.

– Jag har haft kontakt med ”Garpen” (Johan Garpenlöv, förbundskapten) och Marcus Ragnarsson (assisterande) under säsongens gång och inte tackat definitivt nej ännu, men det blir nog dessvärre så. Det är tråkigt, men det har varit en svår säsong rent familjemässigt och man kan inte bara tänka på sig själv, säger Karlsson.

Ishockey-VM i Riga inleds den 21 maj och landslaget får hoppas på andra svenska NHL-stjärnor som är borträknade från slutspelet. Bland andra Mika Zibanejad, Rasmus Dahlin och Rickard Rakell.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons