Annons

Lagseger för Fredricson och Ehning i Doha

Peder Fredricson och tysken Marcus Ehning gav sitt lag en flygande start i Doha.
Individuellt placerade sig Evelina Tovek, felfri med Winnetou de la Hamente.
Däremot gick det tyngre för Henrik von Eckermann som avbröt sig runda på Carlota.
Ridsport • Publicerad 4 mars 2021
Peder Fredricson inledde tävlingarna i Doha med att vinna första omgången i lagtävlingen tillsammans med tysken Marcus Ehning. Arkivbild.
Peder Fredricson inledde tävlingarna i Doha med att vinna första omgången i lagtävlingen tillsammans med tysken Marcus Ehning. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

På Hansson inledde Fredricson årspremiären i den världsomspännande hoppcirkusen Global Champions Tour med en nolla i lagtävlingen Global Champions League.

Fredricson rider för Valkenswaard United, i Doha tillsammans med meriterade tysken Marcus Ehning. Båda var felfria och snabba – och det räckte till seger i den första omgången.

Annons

Fransmannen Kevin Staut vann klassen på Visconti du Telman.

För Fredricson räckte tiden till nionde plats och placering i det individuella kvalet till lördagens final. Evelina Tovek red in sin valack Winnetou de la Hamente på elfte plats bland de tolv placerade ekipagen av 38 startande som fick prispengar.

Henrik von Eckerman utgick på Carlotta.

På hästen värmde han upp i Doha med att vara felfri och komma fyra i 1,45-hoppningen.

Österrikaren Max Kühner var knappa sekunden snabbare på Vancouver Dreams och vann före tyskarna Marcus Ehning/Funky Fred och Maurice Tebbel/Chaccos Son.

Fakta: Programmet i Doha

Fredag 5 mars:

13.45: Tidshoppning (500 000 i prispengar, 25 procent till vinnaren), 1,50-hinder.

16.00: 1,55-tidshoppning med omhoppning (1 500 000, 25 procent till vinnaren), 1,50–1,55-hinder.

Lördag 6 mars:

12.45: Andra rundan i Global Champions League och individuellt kval (950 000, 25 procent till vinnaren), 1,50–1,55-hinder.

16.00: Global Champions Tour, Dohas GP (3 750 000, 1 250 000 till vinnaren), 1,60-hinder.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons