Annons

Vranjes mardröm: ”Vi borde vunnit den här matchen”

24–33 mot GOG.
25–28 mot Dinamo Bukarest.
IFK Kristianstad har fått en mardrömsstart på Champions League-äventyret.
– Jag tycker att vi borde vunnit den här matchen, men vi ger inte upp, säger tränaren Ljubomir Vranjes.
Handboll/Kristianstad • Publicerad 18 september 2019
Ljubomir Vranjes och IFK har fått tuffast tänkbara start i Champions League. Storförlusten hemma mot GOG i söndags följdes upp med en ny förlust mot Dinamo Bukarest med 25–28 på bortaplan.
Ljubomir Vranjes och IFK har fått tuffast tänkbara start i Champions League. Storförlusten hemma mot GOG i söndags följdes upp med en ny förlust mot Dinamo Bukarest med 25–28 på bortaplan.Foto: Andreas Hillergren/TT

Lagkaptenen Olafur Gudmundsson var tillbaka efter skada och spelade från start. Förutom Olafur valde Ljubomir Vranjes att starta med Philip Henningsson och Teitur Einarsson på nio meter – och IFK var bra med efter tio spelade minuter. Så långt var ställningen 3–3.

IFK hade också ledningen med 5–4.

Annons

Men då svängde matchbilden. Hemmalagets skyttar, med kroaten Ante Kaduz och tunisiern Amine Bannour i spetsen, gjorde plötsligt lite som de ville.

– Vi var alldeles för defensiva och gav inte Kappelin (Richard) någon hjälp, men det lyckades vi rätta till och sista kvarten i första halvlek står vi bra, säger Vranjes, och berättar att IFK-målvakten blev bländad av solen (!).

– Vid ett par tillfällen såg han inte bollen, men vi skyller inte på det.

Framåt hade IFK enorma problem i sitt uppställda anfallsspel, och i halvtid var hemmalaget i ledningen med 13–10.

– Ambitionen var att vi skulle trycka mer i uppspelsfasen, men det funkade inte, säger Vranjes.

IFK var alltså i brygga inför den andra halvleken. Inte blev det bättre av att man fick inleda med att spela fyra mot sex i nästan två minuter.

Men då bjöd hemmalaget in IFK i matchen.

Valter Chrintz sprang in två bollar och Viktor Hallén följde upp med ett kantmål.

Plötsligt hade IFK kontakt.

Men 14–13 blev snabbt 20–14.

Annons

– Jag vet inte om vi blev stressade av atmosfären, men vi gör för många enkla misstag. Statistiken visar elva missade frilägen och då vinner du inga matcher på bortaplan, konstaterar IFK-tränaren.

IFK skulle få en sista möjlighet att ta sig ikapp när Vranjes bytte målvakt.

Richard Kappelin gick ut och ersattes av Leo Larsson.

En vass dubbelräddning av Leo och ett resolut avslut av Adam Nyfjäll innebar 24–26. Men närmare än så kom aldrig gästerna.

– Jag tycker att vi har ett bättre lag än Bukarest, men vi var inte tillräckligt bra för att vinna den här matchen, säger Vranjes, som inte målade allt i svart.

– Vi kommer till många bra lägen och det tillsammans med inställningen är något vi får ta med oss. Grabbarna krigade i 60 minuter.

Dansken Simon Birkefeldt fick dessutom äntligen göra sitt första mål i IFK-tröjan.

Och mittsexan Jihed Jaballah fick i sin tur äntligen debutera.

– De börjar förstå saker och ting och det kommer bara att bli bättre och bättre.

Bukarest var dock större, starkare – och effektivare den här kvällen. Inte minst mittsexan Mohamed Mamdouh. Den väldige egyptiske landslagsspelaren gjorde lite som han ville.

Annons

– Det är inget att säga om. Han har vunnit Champions League med Montpellier och är en mycket bra spelare, berömmer Vranjes.

Fotnot: IFK Kristianstads nästa match i Champions League är söndagen den 29 september, borta mot polska Wisla Plock.

Handboll, Champions League

Dinamo Bukarest–IFK Kristianstad 28–25 (13–10)

IFK: Anton Halén 5 (4), Valter Chrintz 4, Olafur Gudmundsson 4, Viktor Hallén 3, Adam Nyfjäll 3, Simon Birkefeldt, Marc Canellas, Alfred Ehn, Teitur Einarsson, Helge Freiman, Emil Hansson.

Patric NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons