Annons

Wä – en pigg nykomling att ta på allvar

FOTBOLL VÄ. Wä IF är tillbaka i division IV. Efter 18 år. Sånt kittlar. Bladetsporten punktmarkerade seriepremiären mot Bjärnums IF. Veckans Match i spridningsområdet.
Sport • Publicerad 23 april 2001
Anders Hansson, ny från Rinkaby, imponerade direkt när Wä tog en poäng i division IV-premiären.
Anders Hansson, ny från Rinkaby, imponerade direkt när Wä tog en poäng i division IV-premiären.Foto: Intressant nyförvärv.

Matchen slutade 1–1 (0–0). Ett resultat gästerna ska vara mest nöjda med.

–Jag hade räknat med tre poäng och som matchen gestaltade sig så borde vi infriat målsättningen, säger tränaren i Wä, Fredrik Johansson.

Annons

Första halvlek glömmer vi. Långa bollar, höga bollar och 22 utespelare som agerade mänskliga jordfräsar. Inte värt att ödsla trycksvärta på.

Det blev bättre fart i andra. Framför allt då på Wä.

Och Mats Herrmann.

Skyttekungen har gjort mål för Åhus IF. För Horna Fure. För Åhus HBK. För Kristianstad BI. De tre senaste säsongerna har han stänkt in bollar för Wä IF.

Därför var det inte alldeles oväntat Herrmann som visade vägen i premiären. Målet är värt några rader.

Måltjuven tog sig runt på vänsterkanten, gick in i straffområdet och avslutade soloprestationen med att chippa bollen över Henrik Fransson och in i mål.

Så gör en målskytt. Iskallt.

–Jag är ganska nöjd själv, säger Herrmann och ler.

Av Patric Nilsson 044-18 55 49
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons