Annons

Wallberg tvåa igen i världscupen

Med mindre än en månad kvar till OS i Peking fortsätter Walter Wallberg att visa fin form. I kanadensiska Tremblant slutade den svenske puckelpiståkaren tvåa för andra världscuptävlingen i rad.
Freestyle • Publicerad 7 januari 2022
Walter Wallberg är i form. Arkivbild.
Walter Wallberg är i form. Arkivbild.Foto: Nisse Schmidt/TT

Precis som i Alpe d'Huez helgen före jul var det Mikael Kingsbury, Kanada, som vann före Wallberg.

Kingsbury hade 86,24 poäng och Wallberg 84,65.

Annons

– Riktigt bra tävling. Fin backe. Jag fick ner bra åk, hoppen satt och jag åkte fort. Jag är helt klart nöjd med dagens prestation, säger svensken till SVT.

21-årige Walter Wallberg slet av korsbandet i början av 2020 och det dröjde innan han var tillbaka och slogs i toppen. Nu är han ett av många stora blågula medaljhopp inför OS.

– Det är superskönt och det känns verkligen som att det har börjat släppa efter knäskadan. Det finns mer att ta av såklart. Jag kan fila mer på hoppen. Det är där jag kan plocka mer poäng på Kingsbury som vinner i dag.

Varken Ludvig Fjällström eller Albin Holmgren, även de OS-klara, tog sig vidare från kvalet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons