Annons

Walsh till Barcelona för rekordsumma

Den engelska fotbollsspelaren Keira Walsh är klar för Barcelona. 25-åringen har skrivit på ett treårskontrakt med den spanska mästarklubben. Övergångssumman på fem miljoner är den högsta någonsin.
Fotboll • Publicerad 7 september 2022
Keira Walsh är klar för Barcelona. Arkivbild.
Keira Walsh är klar för Barcelona. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Barcelona presenterar sitt nyförvärv på sin hemsida där hon beskrivs som "en av de bästa spelfördelarna på mittfältet i världen". Övergångssumman är inte något som bekräftas av varken Barcelona eller Manchester City.

Enligt brittiska medier handlar det om motsvarande 4,9 miljoner kronor, den högsta någonsin för en damspelare. Det tidigare rekordet var från Pernille Harders övergång från Wolfsburg till Chelsea. Det kostade den engelska klubben motsvarande 3,6 miljoner kronor.

Annons

Mittfältaren har tillhört Manchester City sedan 2014 och har spelat över 200 matcher för klubben och vunnit fyra ligatitlar.

"Alla hos Manchester City tackar Keira för hennes bidrag under hennes tid i klubben och önskar henne all lycka i framtiden", skriver klubben på sin hemsida.

Även i landslaget har hon blivit en viktig kugge i det lag som i somras tog EM-guld på hemmaplan. Walsh blev då matchens lirare i finalen mot Tyskland.

Walsh är bara den senaste i raden supervärvningar från den spanska storklubbens sida. Man har i sommar även tagit in superstjärnan Lucy Bronze.

I Barcelona spelar även svenska Fridolina Rolfö.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons