Annons

Warholm krossade världsrekordet

Blodig tåskada på uppvärmningen och ingen publik.
Då krossade Karsten Warholm det tidigare världsrekordet på 300 meter häck.
Friidrott • Publicerad 11 juni 2020
Karsten Warholm jublar efter rekordloppet i Oslo.
Karsten Warholm jublar efter rekordloppet i Oslo.Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Karsten Warholm är ny världsrekordinnehavare på 300 meter häck.

På ett publikfritt och coronaanpassat Bislett stadion sprang norrmannen, som ensam deltagare på den ovana distansen, i mål på tiden 33,78 i "Impossible Games", som i år ersatte Diamond League-tävlingen Bislett Games. Därmed krossade han den tidigare toppnoteringen på 34,48, som britten Chris Rawlinson haft sedan 2002.

Annons

Men förberedelserna kunde gått bättre.

– Jag hade ett enormt dåligt uppvärmningslopp, säger Warholm och pekar mot sin högra stortå som är inlindad och blodig efter en olycklig smäll.

24-åringen är sedan tidigare dubbel världsmästare, Europarekordinnehavare och världens näst snabbaste genom tiderna i sin ordinarie gren – 400 meter häck.

Ändå var motivationen på topp innan han skrev in sig i historieböckerna på den 100 meter kortare distansen.

– Det har varit en väldigt lång tid utan tävling, och sedan har man fått veta att det inte blir något OS heller. Så nu var jag väldigt tävlingssugen och det var väldigt härligt att springa i dag. En lättnad, konstaterar Warholm.

TT: Hade du räknat med att det skulle gå så här bra?

– Nej, inte så här bra, faktiskt. Det var lite överraskande. Men det är bara fint!

TT: Tåskada och ingen publik, och ändå hittar du krafter till ett sådant här lopp. Hur förklarar du det?

– Det är en grej jag har blivit ganska bra på, att få fram en bra prestation när chansen ges. Tävlingar får alltid fram en djävul i mig, och den kom fram i dag också, säger Warholm med ett leende.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons