Washington inledde med seger

Stanley Cup-slutspelet är i gång. Och det blev en nagelbitare direkt när Washington tog ledningen över Boston.
Ishockey • Publicerad 16 maj 2021
Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström jublar efter Brenden Dillions 2–1 för Washington mot Boston.Foto: Alex Brandon/AP/TT

TJ Oshie sköt från blålinjen, Nic Dowd fick klubbspetsen på pucken och sakta trillade den in mellan benen på Tuukka Rask.

Målet kom efter knappt fem minuters spel i förlängningen och gav Washington 3–2 hemma mot Boston och 1–0 i första omgången av Stanley Cup-spelet.

– Jag försökte bara få till ett så hårt skott som möjligt. Jag såg den inte gå in, jag såg bara hur killarna åkte fram till mig från båset. Vi är så glada över segern, säger Oshie efter matchen.

Årets första slutspelsmatch var jämn, tät och målsnål.

Tom Wilson gav Washington ledningen innan matchens mest dramatiska sekvens, som hade kunnat bli dubbel olycka för hemmalaget.

Målvakten Vitek Vanecek reagerade för sent på Jake DeBrusks snabba skott, som gav 1–1. Men i sitt försök att sträcka sig efter pucken skadade sig Vanecek och fick då, efter 13 minuters spel, lämna matchen.

In kom i stället Craig Anderson, som fyller 40 år på fredag och bara har vaktat målet fyra gånger under året. Men laget behövde aldrig tvivla på veteranens kvaliteter. Anderson räddade 21 av de 22 puckar som han fick mot sig och hyllades efteråt.

– Han är en fantastisk målvakt, Han kom in och han har ju helt klart en massa erfarenhet och med tanke på att han fick hoppa in utan förvarning så höll han sig väldigt lugn där bak. Han gjorde några fantastiska räddningar och kunde lugna oss. Ett strålande jobb, säger TJ Oshie.

Serien fortsätter natten mot måndag, svensk tid. Även den matchen spelas i Washington.

Fakta: Stanley Cup