West Ham skrällvann – vände mot Chelsea

West Ham fortsätter att störa topplagen i Premier League-fotbollen.
Londonlaget vann derbyt hemma mot Chelsea med 3–2 – efter ett märkligt mål i slutskedet.
Fotboll • Publicerad 4 december 2021
West Ham firar 3–2-målet mot Chelsea.
West Ham firar 3–2-målet mot Chelsea.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Arthur Masuaku tog emot bollen på vänsterkanten, såg ut att satsa på ett inlägg – men bollen seglade i stället mot mål och förbi Chelseas målvakt Édouard Mendy.

Ett genidrag eller en snedträff? Det senare enligt målskytten själv.

"Så, var det ett skott eller ett inlägg? (Hint: Jag var lika överraskad som ni)", skriver han på Twitter.

Tränaren David Moyes håller med:

– Vi måste säga att det var lite av ett turmål, säger han.

Målet i den 87:e minuten avgjorde hur som helst matchen till West Hams fördel.

Vände underläge

Värre såg det ut för hemmalaget efter första halvlek. Den rutinerade mittbacken Thiago Silva nickade in 1–0 till Chelsea på en hörna efter knappt en halvtimme.

Argentinaren Manuel Lanzini lyckades visserligen kvittera på straff. Men i slutet av första halvlek gav Mason Mount gästerna ledningen på nytt med ett läckert volleyavslut.

– Det var en stor besvikelse att släppa in det andra målet precis innan halvtid, säger David Moyes.

West Ham deppade inte ihop för det. Jarrod Bowen placerade in 2–2 i den 56:e minuten. Och när bara minuter återstod satte Masuaku dit segermålet.

Det är inte första gången som överraskningslaget West Ham visat att de kan störa topplagen. Nu har de besegrat Tottenham, Liverpool och Chelsea i ligan den här säsongen och ligger på fjärde plats i tabellen.

Liverpool avgjorde sent

För Chelsea innebar förlusten att både Liverpool och Manchester City fick möjligheten att passera Londonlaget i tabellen.

Det såg dock länge ut att bli mållöst för Jürgen Klopps mannar borta mot Wolverhampton – till den 94:e minuten.

Mohamed Salahs inspel nådde belgaren Divock Origi som vände om och tryckte in det matchavgörande 1–0-målet för Liverpool.

Serieledningen tillhör däremot numera Manchester City som tog en planenlig seger borta mot Watford med 3–1. Den portugisiske mittfältsstjärnan Bernardo Silvas två mål hjälpte laget till tre poäng.

För Graham Potters Brighton fortsätter krysskavalkaden. Hans lag har inte vunnit en ligamatch sedan den 19 september, och borta mot Southampton kom det tredje raka krysset (1–1).

På St James' Park bröt slutligen Newcastle sin segerlösa svit. De vann med 1–0 hemma mot Burnley – och tog därmed sin första trepoängare i ligan den här säsongen.