Annons

Wikström bröt rekordförsöket: "Dåliga tankar"

Carolina Wikström gick för det svenska rekordet i halvmaraton.
Då slog hjärnspökena till – och 27-åringen tvingades bryta sitt första lopp någonsin.
Friidrott • Publicerad 9 maj 2021
Carolina Wikström.
Carolina Wikström.Foto: Anders Wiklund/TT

Fyra snabba varv runt Jordbro företagspark skulle krävas för att bräcka Sarah Lahtis halvmaratonrekord på 1.09.53

Men redan efter fem kilometer stötte långdistanslöparen Carolina Wikström på patrull och tvingades bryta.

Annons

– Jag kände mig fysiskt starkt, men jag hade inte det mentalt i dag. Jag har aldrig brutit ett lopp tidigare, så jag hoppas inte det blir en vana, säger hon till Aftonbladet.

– När man börjar känna att detta kan bli jobbigt lite längre fram. Man har passerat halva distansen och det känns tufft att fortsätta. Har jag en bra dag mentalt kan man blockera de tankarna, men i dag gick inte, säger hon.

Wikström blev i december näst snabbaste svenska i maraton när hon sprang på 2.26.42 i Valencia. Hon klarade inte Sveriges olympiska kommittés hårda kvalgräns till OS, men togs ändå ut via framtidskriteriet. Därmed blir hon den fjärde svenskan genom tiderna att springa maraton för Sverige under ett OS.

– Det ska bli skitkul, lite overkligt faktiskt. Det är ganska långt fram, och jag tror jag kan förbereda mig bra, säger hon.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons