Annons

Willands nya ras: 1–8 mot bottenkonkurrent

Den 10 november tog Willands en skrällseger i derbyt mot Röke.En seger som laget inte verkar ha tålt. Efter det har man nämligen tagit noll av nio poäng och släppt in inte mindre än 29 mål på tre matcher.– Vi har gått ifrån vårt grundspel, nu är det back to basic som gäller, säger Willands tränare Mattias Börjesson.
Kristianstad • Publicerad 26 november 2017
Tobias Perssons och Rikard Rosenkvists Willands hade inget att hämta i bortamötet med Lagan. Foto: Victor Lindstammer
Tobias Perssons och Rikard Rosenkvists Willands hade inget att hämta i bortamötet med Lagan. Foto: Victor Lindstammer

Efter 2–11 mot topplaget Olofström och 6–10 mot mittenlaget Sävsjö skulle Willands vända trenden mot bottenkollegan Lagan.

Inför mötet var Lagan nästjumbo på sju poäng med Willands på placeringen ovanför med nio poäng.

Annons

De flesta trodde på en jämn och tajt historia, men det blev precis tvärtom.

Willands föll nämligen med 1–8. Mot ett lag som hade vunnit två av nio matcher den här säsongen. Willands var aldrig med i matchen och det var på vippen att man till och med blev nollat i målprotokollet. Albin Kromnow gjorde 1–8 när det återstod endast 4.17 av matchen.

– Förlusten är inte så mycket att säga om. Lagan var bättre än oss och har ett bra lag, de är mycket bättre än vad tabellen visar. De har kvalat till allsvenskan de senaste säsongerna men har haft skador på sina målvakter i höst, men har nu fått in en målvakt från SSL-laget Växjö Vipers, säger Mattias Börjesson.

Willands kom till Ljungby med endast tolv utespelare och en målvakt och saknade namn som Frederik Liljenberg, Filip Olsson, Thomas Clementson och målvakten Fredrik Svensson.

– Vi har både skador och sjukdomar medan Fredrik (Svensson) inte kom loss från jobbet, säger Börjesson.

I och med förlusten är Willands ny nästjumbo i den södra division I-serien, där det återstår två omgångar innan det är dags för ett litet juluppehåll. Willands spelar båda de matcherna på hemmaplan, nästa helg väntar mittenlaget Warberg och den 15 december möter man jumbon Landskrona, som i nuläget är en poäng bakom Willands.

– Två otroligt viktiga matcher, det är jämnt i tabellen och det gäller att vi hänger på och vänder den här trenden, säger Mattias Börjesson.

Innebandy, division I södra

Lagan–Willands 8–1 (2–0, 4–0, 2-1)

Willands: Albin Kromnow.

Marcus NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons