Annons

Winnipeg tog slutspelschansen

Nashville, St Louis, Montreal och Winnipeg hade alla chansen att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.
Bara Winnipeg lyckades.
Ishockey • Publicerad 6 maj 2021
Ottawas målvakt Anton Forsberg firade nytt kontrakt med att storspela mot Montreal.
Ottawas målvakt Anton Forsberg firade nytt kontrakt med att storspela mot Montreal.Foto: Sean Kilpatrick/AP/TT

Winnipeg kan fira. 4–0 mot Calgary gör att laget inte längre kan halka under slutspelsstrecket, och segern tog dem dessutom två poäng före Montreal, som å sin sida måste klappa igenom totalt för att missa Stanley Cup.

För Calgary betyder förlusten nämligen att laget snart inte ens matematiskt kan ta sig ikapp just Montreal på fjärdeplatsen i den norra konferensen. Montreal förlorade med 1–5 mot Ottawa, där Erik Brännström stod för tre assist och Anton Forsberg storspelade i målet, timmar efter att ha skrivit på ett nytt ettårskontrakt.

Annons

– Vi spelade tufft och vi spelade vårt spel och vi skapade chanser. Det var en stabil insats, säger Forsberg efter matchen och fick beröm av tränaren DJ Smith.

– Forsberg var strålande. Han såg så säker ut och arbetade hårt, helt strålande, säger Smith, som lät backen Olle Alsing debutera. Uppsalasonen fick spela 12 minuter i sin första NHL-match.

"Riktigt rolig tid på året"

Två poäng mot Columbus, samtidigt som Dallas förlorade mot Tampa Bay, hade fört även Nashville till slutspel. Tampa Bay gjorde sitt, men trots mål av Calle Järnkrok blev det 2–4 för Nashville, som får fortsätta jaga. Laget är fyra poäng före Dallas, och är nära den åtråvärda platsen.

– Det är häftigt att vi fortfarande är i förarsätet i den kampen. Nu har vi två stora matcher mot Carolina, det här är en riktigt rolig tid på året, säger Nashvilleforwarden Colton Sissons.

Ännu bättre ser det för St Louis, även om det är för tidigt för klubben att andas ut. Trots förlust på straffar mot Anaheim (2–3) kan laget konstatera att jagande LA Kings måste vinna alla sina återstående matcher för att kunna utmana. Det samtidigt som St Louis då måste förlora alla sina matcher.

Hyllade gamla kaptenen

Men slutspelstankar eller inte, störst applåder i St Louis fick en av Anaheims spelare – David Backes. Forwarden spelade tio säsongen i St Louis, där han även var lagkapten, och har meddelat att karriären om några matcher är över.

– Det här är en sådan speciell plats och laget, fansen och staden är så speciella för mig. Det känns fortfarande som en dröm, hela karriären, jag är så lyckligt lottad. Och den här matchen kommer jag alltid att minnas, sade han till stående ovationer i en intervju på isen efter matchen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons