Annons

Wissman slet för att nå semifinal

Skinkan ömmade. Öppningsfarten var för låg. Johan Wissman fick slita för att nå semifinal på 400 meter.
Sport • Publicerad 18 augusti 2009
Johan Wissman (till höger) och Bahamas Ramon Miller (andra från höger) under tisdagens försök på 400 meter vid friidrotts VM i Berlin. Wissman tog sig vidare. Bild: Pontus Lundahl Scanpix
Johan Wissman (till höger) och Bahamas Ramon Miller (andra från höger) under tisdagens försök på 400 meter vid friidrotts VM i Berlin. Wissman tog sig vidare. Bild: Pontus Lundahl ScanpixFoto: 

Svensken klockades för 45,83 i tisdagsmorgonens VM-försök i Berlin, tiden var två hundradelar långsammare än vad han gjort tidigare i sommar. Mästaren från inne-EM i våras var trea i sitt heat och tog en av direktplatserna till onsdagens semifinal tillsammans med fransmannen Leslie Djhone (45,20) och heatsegraren Ramon Miller från Bahamas (45,00). Miller hade den allra snabbaste tiden i försöksrundan. Wissman hade bara den 23:e bästa och hade inte gått vidare på tid om han sprungit i ett annat försöksheat.

– Jag ville inte gå för full rulle eftersom det kändes som om jag inte skulle behöva det i det här heatet, förklarade Wissman, vars svenska rekord är 44,56. -Jag försökte ta mig vidare så lätt som möjligt och öppnade rätt så defensivt, det gjorde att jag fick slita lite på slutet.

Annons

Kände du av skadan i skinkan?

– Ja, jag kände av den lite på uppvärmningen och blev på lite dåligt humör. Det var lite risigt, men jag gillar inte att springa så här tidigt på morgonen. Men det var lugnt när jag sprang, sade Wissman, som badade isbad efter loppet för att kyla ned skavankerna.

Semifinalerna avgörs på onsdag kväll.

– Då krävs under 45 sekunder för att gå till final. Då blir det full rulle.

Det lär behövas.

(TT)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons