Zlatan avgjorde för Ajax

Sport • Publicerad 11 december 2002
Zlatan Ibrahimovic trivs när det handlar om Champions League. När Ajax hemmaslog Roma med 2–1 (1–0) gjorde han ena målet och spelade fram till det andra.BILDER: PRESSENS BILDFoto:

Redan efter elva minuter höll sig Zlatan Ibrahimovic framme på Amsterdam Arena. Romas målvakt Antonioli lyckades inte hålla ett långskott från Nigel de Jong. Bollen studsade via italienarens huvud ut till Ibrahimovic som lugnt bredfotade in bollen. Det var svenskens femte mål i Champions League. Noterbart är att han bara gjort två mål på 16 matcher i holländska ligan. Ibrahimovic låg också bakom Ajax andra mål. Passen nådde inhopparen Jari Litmanen som från kanten av straffområdet sköt 2–0. I 89:e minuten reducerade Crespo men segern var Ajax – och Zlatans. Att varken Arsenal eller Valencia lyckades göra mål på Highbury var beundransvärt. Båda lagen, men framför allt hemmalaget, hade massor av chanser men matchen slutade 0–0. Fredrik Ljungberg hade en jättechans i den 50:e minuten på en crosspass från Pires. Men Palop stod i vägen. 19 minuter senare byttes Ljungberg ut. Arsenal pressade hårt på slutet och hade bland annat ett skott som räddades på mållinjen. Efter två omgångar har både Arsenal och Ajax fyra poäng var i grupp B. I grupp D slog Inter Leverkusen med 3–1, efter två mål av Luigi di Biagio. Inter toppar gruppen på maximala sex poäng – det sedan mötet Barcelona-Newcastle skjutits upp till onsdagskvällen sedan intensivt regn satt stopp för allt spel på Nou Camp. Nästa omgång i grupp B och D spelas 18 februari 2003. (TT)