Annons

Zlatan har återvänt till Italien: "Ses snart"

Zlatan Ibrahimovic har återvänt till Italien efter att ha tränat med Hammarby i en månad.
Detta bekräftar Stockholmsklubbens sportchef Jesper Jansson för .
Fotboll • Publicerad 11 maj 2020
Zlatan Ibrahimovic har tränat färdigt med Hammarby – för den här gången. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic har tränat färdigt med Hammarby – för den här gången. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sedan Serie A-fotbollen stoppades av coronapandemin har Zlatan Ibrahimovic i huvudsak tillbringat tiden i Stockholm där han tränat tillsammans med Hammarby, klubben han blev delägare i förra året.

Men nu har 38-åringen rest tillbaka till Italien för att återansluta sig till Milan och göra sig redo för en eventuell ligaavslutning. Enligt La Gazzetta dello Sport landade Ibrahimovic runt 19.30 på måndagskvällen i Milano och måste nu tillbringa 14 dagar i karantän, precis som alla som kommer till Italien från utlandet. Han får dock tillbringa karantänstiden på Milans träningsanläggning Milanello. Ibrahimovic fångades på bild på flygplatsen Malpensa med munskydd.

Annons

– Det har varit fantastiskt givande för klubben och inte minst för spelarna. Speciellt i dessa tider. Det har varit inspirerande och positivt, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till SVT om Zlatans tid i klubben.

– Vi sa väl ”ses snart”, jag bara skojar. Det är ingen som vet vad som sker i dessa tider, men vi håller kontakten.

På söndagen sade Jansson till Expressen att han tror att "chansen finns" att superstjärnan kan komma att spela för Hammarby efter att hans kontrakt med Milan löper ut den 30 juni.

Men några konkreta diskussioner har inte förts, hävdar han för SVT.

– Nej, inte konkret. Man vet inte i dessa tider i och med osäkerheten inom fotbollen. Jag tror inte Zlatan vet själv heller. Han är fullt fokuserad på sin arbetsgivare Milan.

Coronapandemin satte tills vidare stopp för Serie A-fotbollen den 9 mars. Tolv omgångar återstår av säsongen och förhoppningen är att träningsspel kan inledas den 18 maj och att ligan kan återupptas i juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons