Annons

Zlatan Ibrahimovic fick tröja nummer nio i Ajax

Sport • Publicerad 3 april 2001

FOTBOLL. Under en ”festföreställning” i Amsterdam Arena presenterade holländska Ajax sitt senaste svenska nyförvärv på måndagen. Zlatan Ibrahimovic, 19 år, trivdes i trängseln. Han fick tröjan nummer nio och poserade. Det skålades i champagne i pressrummet inuti den väldiga Amsterdam Arena, platsen för semifinalen i EM-fotbollen i somras.

Med Malmö FF:s sportchef Hasse Borg bredvid sig svarade Zlatan på massor av frågor från ett 30-tal journalister. TV-kamerorna rullade, fotografernas kameror gick på högvarv. Zlatan log och utstrålade självförtroende.

–Jag sköt 13 mål förra säsongen, men i Ajax spelar man offensivare fotboll så här kan jag kanske göra fler. Ajax är en fin klubb, jag har sett dem på tv många gånger, sade Zlatan Ibrahimovic.TT

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons