Zlatan mållös i debuten

Nu är den avklarad. Debuten. Klockan 23.25 på onsdagen steg Zlatan Ibrahimovic in på Barcelonas fotbollstempel, Camp Nou. Du kan även se Webb-tv på presentationen av Zlatan inför matchen.
Sport • Publicerad 20 augusti 2009
Zlatan i sin debut. Bild: AP
Zlatan i sin debut. Bild: APFoto:

Zlatan Ibrahimovic fick komma in när den andra halvleken skulle börja mellan Barcelona och Manchester City.

Efter 44 sekunder kom första bolltouchen. Det gick ett sus genom publiken när Zlatan fick bollen.

Han spelade med sin vänstra hand i bandage och gjorde en bra debut. Och han kunde ha blivit målskytt i sin premiärmatch för "Barca".

I den 68:e minuten kom första avslutet från Zlatan. Han vann en höjdduell i straffområdet men nådde inte riktigt bollen, han touchade den bara och bollen gick utanför.

I den 74:e minuten var det nära att Zlatan fick göra sitt premiärmål. En nickpass inne i straffområdet nådde "Ibra" som med högern mötte bollen på volley. Men han fick ingen riktig träff och Shay Given i Manchester Citys mål kunde rädda till hörna.

Tre minuter senare fick han ett läge tre meter utanför straffområdet och sköt med högern men avslutet gick rakt på Shay Given.

"Ibra" höll sig centralt i planen men gick även ibland ut mot kanterna för att ta emot passningar och slog något inlägg.

Barcelona spelade med många reservspelare från start. Även Lionel Messi och Daniel Alves kom in efter paus.

Matchen vanns av Manchester City med 1–0. Martin Petrov gjorde målet efter 27 minuters spel efter att ha kommit loss från sin vänsterkant och han rullade in bollen bakom Barcelonas målvakt Pinto.

Barcelona hade två skott i stolpen. En av de träffarna hade Leo Messi på övertid.

Zlatan Ibrahimovic och de andra Barcelonaspelarna presenterades innan matchen på Camp Nou, vilket de traditionsenligt gör när det är försäsongsmatchen Juan Gamper Trophy, vilket matchen kallas för att hedra klubbens grundare.