Zlatan mållös i oavgjorda Milanoderbyt

Zlatan Ibrahimovic spelade 90 minuter i ett hett Milanoderby som genrep inför veckans VM-kvalmatcher. Svensken blev mållös när Milan och Inter delade på poängen efter 1–1 på San Siro.
Fotboll • Publicerad 7 november 2021
Zlatan Ibrahimovic i duell med Hakan Calhanoglu under Milanoderbyt på San Siro.
Zlatan Ibrahimovic i duell med Hakan Calhanoglu under Milanoderbyt på San Siro.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

När Inter tog ledningen på straff i elfte minuten var det inte vem som helst som gjorde målet. Hakan Cahanoglu lämnade Milan för rivalen inför den här säsongen och var säkerheten själv från elva meter.

Ledningen höll bara i sex minuter. Sedan nickade en olycklig Stefan de Vrij in 1–1-kvitteringen i eget mål.

Zlatan Ibrahimovic syntes så långt inte till så mycket i Milans anfall och i stället var det Inter som flera gånger var nära att ta tillbaka ledningen före paus. Det klart bästa läget kom när de blåsvarta fick en ny straff – men de skulle nog inte ha bytt straffskytt. Den här gången fick Lautaro Martinez förtroendet och hans straff var inte bättre än att Ciprian Tatarusanu kunde rädda nere vid ena stolpen.

I andra halvlek direktsköt Ibrahimovic utanför med vänsterfoten i ett hyfsat läge, men när den svenske stjärnan använde högern blev det ännu farligare. Frisparken i 82:a minuten var tung, men Samir Handanovic räddade.

Minuten därpå använde "Ibra" skallen i stället, när han starkt nickade ned bollen till Ismael Bennacer, som dock sköt utanför i bra läge.

Inter saknade inte heller chanser, bland annat brände inhoppande Arturo Vidal ett gyllene läge att ge laget ledningen.

Allra närmast kom till slut Milan när klockan nästan hade nått 90 minuter. Men Alexis Saelemaekers skott tog i stolpen och matchen slutade 1–1.

Samma siffror fick Napoli nöja sig med hemma mot Verona tidigare på söndagen, men Neapellaget toppar ändå Serie A-fotbollen på 32 poäng, lika många som Milan. Inter är trea och sju poäng bakom toppduon.

Nu väntar landslagsuppehåll och Zlatan Ibrahimovic reser till Stockholm för att ladda med Blågult inför VM-kvalmatcherna i Georgien och Spanien.