Annons

Zlatan släpper NFT-samling trots vikande intresse

Intresset för NFT-objekt har sjunkit dramatiskt 2022, men det hindrar inte Zlatan Ibrahimovic från att fortsätta sin satsning på området.
Nu släpper han sin andra NFT-samling i en serie av tre.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2022
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

I slutet av mars kom den första delen i Zlatan Ibrahimovics NFT-serie "The Laws of Adrenaline: An NFT Collection". På torsdagskvällen släpper den svenske fotbollsstjärnan del två, "The Laws of Adrenaline II", där Ibrahimovic bett flera italienska konstnärer att skapa digitala verk baserade på hans senaste självbiografi "Adrenalina: Mina okända berättelser".

NFT står för "non-fungible tokens" vilket är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar ett digitalt konstverk från att kopieras.

Annons

Under fjolåret exploderade intresset och en rad artister och konstnärer gav sig in i NFT-branschen. Men den senaste tiden har engagemanget mattats och Wall Street Journal rapporterade häromdagen att antalet sålda objekt sjunkit från den absoluta toppen i september förra året, då runt 225 000 objekt såldes under en vecka, till bara 19 000 sålda objekt förra veckan.

Den sista delen i "The Laws of Adrenaline: An NFT Collection" släpps i juni.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons