GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Zubac flyttar till Italien

Ivica Zubac har lämnat IFK Kristianstad. Ny adress blir italienska toppklubben Torggler Group Meran.
Sport • Publicerad 19 januari 2005
Ivica Zubac
Ivica Zubac
Foto: 

Sagan om Ivica Zubac blev kort.

Den kroatiske skytten läggs nu till IFK-handlingarna som en dyrbar floppvärvning. Enligt en källa till Bladetsporten blev notan för IFK Kristianstad nästan 200 000 kronor.

I går blev övergången till serie A-klubben Torggler Group Meran i norra Italien klar och ett nytt speltillstånd är redan utfärdat av det internationella handbollförbundet.

– Den här lösningen är bra för alla inblandade. Ivica är en bra kille och det är skönt att bitarna föll på plats till slut, säger värvarbasen Tommy Lindgren.

Hur ser detaljerna i övergången ut?

– Det är inga konstigheter. Alla parter är överens. Vi säljer inte Zubac utan den italienska klubben tar över kontraktet, säger Lindgren. Att Ivica Zubac hade spelat klart i IFK Kristianstad har varit känt i flera veckor.

Division I-klubben satte upp 30-åringen på transferlistan i mitten av december och sedan dess har det ryktats om flera intresserade klubbar.

– Det är ingen hemlighet att vår ekonomi blev belastad eftersom vi inte presterat de resultat vi hade hoppats på, säger Tommy Lindgren.

– Dessutom har Ivica Zubac inte blivit den värvning vid trodde. Han har inte varit så bra som vi hade hoppats. Och det finns det säkert flera anledningar till.

Först att anmäla sitt intresse för Ivica Zubac var seriekonkurrenterna IFK Karlskrona och Stavsten.

– Vi var beredda att släppa honom. Med Karlskrona var alla detaljer egentligen klara, men Ivica var inte intresserad. När det italienska alternativet kom så slog han till och jag är glad för att han är nöjd. Ivica är en bra och trevlig kille, säger Tommy Lindgren.

Var ni oroliga för att en övergång skulle dröja ytterligare?

– Nja, inte direkt. En spelare som Ivica Zubac finns det alltid klubbar som är intresserade av, så jag kan inte påstå att vi varit speciellt oroliga. Ivica Zubac – med 24 A-landskamper på meritlistan – kom till IFK som stjärnan som skulle lyfta laget.

Under sina två säsonger i elitserien 2001–2003 med H43 gjorde han 346 mål.

Sejouren i division I blev inte lika framgångsrik.

Har IFK Kristianstad lärt sig något av den här affären?

– Svårt att säga. Det var omöjligt att förutse att det skulle sluta så här med en spelare som slogs i toppen av skytteligan i elitserien för bara något år sedan. Tyvärr har det inte fungerat lika bra här, säger Tommy Lindgren.

Ivica Zubac

Ålder:29 år.

Familj:Fru och två barn.

Landskamper:24 A-landskamper för Kroatien.

Moderklubb:Metkovic.

Klubbar:FC Porto, Almeria Vigo, H43, Bjerringbro (Danmark), IFK Kristianstad, Torggler Group Meran (Italien).

HANDBOLL KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.