Annons

Zverev får hårdare straff – men villkorlig dom

Tyske världstrean Alexander Zverev har straffats ytterligare, med åtta veckors avstängning och saftiga böter, efter sitt raseriutbrott i Mexiko.
Men han kan slippa straffet – om han under ett års tid spelar utan att överträda uppförandekoden.
Tennis • Publicerad 8 mars 2022
Alexander Zverev kan slippa ytterligare straff, om han inte står för fler överträdelser i samband med tennismatcher.
Alexander Zverev kan slippa ytterligare straff, om han inte står för fler överträdelser i samband med tennismatcher.Foto: Bruna Prado/AP/TT

Det var i slutet av februari, under ATP-turneringen i Acapulco, som tysken skrek och svor åt domaren, samt drämde sitt racket i domstolen flera gånger.

Han stängdes av från tävlingen, blev utan rankingpoäng och prispengar från turneringen och fick omedelbara böter om motsvarande 398 100 kronor, 40 000 dollar.

Annons

Nu har ATP kommit med tillägg till straffet.

Zverev stängs av i åtta veckor och ska även betala ytterligare 25 000 dollar, ungefär 249 800 tusen svenska kronor, i böter, meddelar organisationen.

Tysken kan dock slippa straffet om han under de kommande 12 månaderna spelar helt utan att bryta mot uppförandekoden skriver ATP.

Efter händelsen bad Zverev, OS-mästare i tennis, om ursäkt via sina sociala medier.

"Det är svårt att i ord beskriva hur mycket jag ångrar hur jag betedde mig under och efter dubbelmatchen", skrev han dagen efter matchen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons