Annons

Zverev skadad – skrek ut sin smärta

Tyske Alexander Zverev skadade sig riktigt otäckt under semifinalen av Franska mästerskapen och tvingades utgå på rullstol. Rafael Nadal är vidare till final.
Tennis • Publicerad 3 juni 2022
Alexander Zverev med skräckskada under semifinalen av Franska mästerskapen.
Alexander Zverev med skräckskada under semifinalen av Franska mästerskapen.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Världstrean Zverev lade sina 198 centimeter och 90 kilo över en vikande fot i andra set i stormatchen mot Rafael Nadal.

"Sascha" skrek ut sin smärta på arenan varpå Rafael Nadal med läkare sprang fram till honom för att kolla läget. Snabbt fick Zverev sätta sig i en rullstol och skjutsas in i katakomberna.

Annons

Kort därefter kom tysken ut på kryckor för att tacka av publiken och fastställde det alla trodde – det skulle inte bli mer spel i semifinalen och Rafael Nadal blev finalklar i Franska mästerskapen på ett mycket olustigt sätt.

Första set avgjordes i ett tiebreak, 7–6, till Nadals fördel och andra set visade att det skulle bli lika gastkramande.

I ledning med 6–5 men med poängfördel till Nadal skulle Alexander Zverev slå en forehand men trampade olyckligt på sin egen fot.

– Väldigt tufft och sorgligt för han spelade helt otroligt. Han har kämpat så länge för att få vinna en grand slam och det kommer han att få göra i framtiden, definitivt inte bara en. Jag önskar honom all lycka i sin rehabilitering, sade Rafael Nadal efter att matchen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons