Annons
Nyheter

Fem dagars Alarm på Sweden Rock Festival

Den minsta scenen blir 2009 den arena som bjuder på hård rock under flest dagar under Sweden Rock-veckan. Alarmscenen kommer i år att ge 30 band chansen att visa upp sig på hårdrocksfestivalen.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2009
Alarmscenen, som siktar på att öka jämställdheten på sweden Rock, utökar från två till femdagar. 2008 spelade Psyckadeli på Alarmscenen. Bild: Sandra Henningsson
Alarmscenen, som siktar på att öka jämställdheten på sweden Rock, utökar från två till femdagar. 2008 spelade Psyckadeli på Alarmscenen. Bild: Sandra HenningssonFoto: 

Den stora festivalen drar sig igång den 3 juni, men alla som vill få sitt hårdrockslystne mättat även dagen före festivalstarten kan få det på Alarmscenen. Förra året bjöds det på musik från den scenen under två dagar, men nu utökar man till fem dagar.

- Förra året gick det väldigt bra. Det var både mycket folk och uppskattat. När vi skulle förhandla om detta året kom vi fram till att vi skulle samarbeta hela veckan, säger Mia Moilanen från Alarm.

Annons

Alla band som spelar någon form av hård rock har chansen att få spela på scenen. Det enda man behöver göra är att anmäla sig och hoppas att musiken faller juryn i smaken. Rockföreningen Alarm strävar, precis som förra året, efter att göra Sweden Rock Festival lite mer jämställd och juryn kommer i urvalet att prioritera band innehållande kvinnliga musiker.

- Men det kommer inte att betyda att vi kommer att utesluta killar helt och hållet. Det är ändå kvaliteten som går före allt annat, säger Mia Moilanen.

Alarmscenen ligger vid restaurangen och är den enda scen man kan besöka utan festivalarmband.

Roger Bing
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons