Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Pipa med register

Progressiv metal av klassiskt amerikansk snitt var vad Seattlebandet Queensrÿche bjöd på från Festivalscenen denna synnerligen blåsiga eftermiddag.
Queensryche.
Queensryche.
Foto: 

Bandet har funnits sedan början av 80-talet, men känns onekligen som ett av Sweden Rocks mer vitala akter. Nytt album väntar i slutet av månaden. Annars spelades en hel del nummer från senaste plattan ”American soldier”, där ”Man down” och ”At 30 000 ft” utmärkte sig.

Sångaren Geoff Tate har en säker pipa med ett brett register. Inte minst hans höghöjdsylande letar sig innanför skinnet. I suggestiva balladen ”I don´t believe in love” plockar han dessutom fram en sopransax. Säger lite om bandets komplexitet. Egentligen vilar man inte på gamla lagrar, utan håller något av en ära i att fortsätta förnya sig. Samtidigt är det när de gräver fram sina största hits från slutet av 80-talet som det blir störst respons. Fina ”Silent Lucidity” och tighta ”Walk in the shadows håller än.

Läs mer