Annons
Trelleborg

Bil körde in i träd – en person omkom

En person omkom i en trafikolycka på väg 9 på söndagskvällen.
Smygehamn • Publicerad 4 november 2018 • Uppdaterad 5 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Olyckan inträffade i Smygehamn strax före 17.30. En personbil körde in i ett träd i höjd med Smyge havsbad och började brinna.

– Bilen var helt övertänd när vi kom fram till platsen, säger Leif Brobeck, yttre befäl vid räddningstjänsten i Trelleborg.

Annons

Föraren fanns kvar i bilen när räddningstjänsten anlände. Flera ambulanser skickades till platsen men ambulanspersonalen kunde bara konstatera att personen hade avlidit.

Förarens identitet var vid 22-tiden på söndagskvällen ännu inte helt fastställd, men enligt polisen tyder allt på att det är bilens ägare. Anhöriga är underrättade.

Inga fler personer ska ha färdats i bilen.

Räddningstjänsten fick snabbt kontroll över branden som inte hann sprida sig till omgivningen.

Vid 19-tiden höll räddningstjänsten på att avsluta insatsen.

– Vi ska nu bärga bilen och flytta den till Ystad där man kommer att genomföra en teknisk undersökning, sa Leif Brobeck då.

Vägen var helt avstängd vid olycksplatsen under räddningsarbetet och Trafikverket rapporterade om en snabbt växande kö mellan Smygehamn och Beddingestrand. Trafikanter uppmanades att välja en annan väg. Strax efter klockan 19 släpptes trafiken fram igen.

Niklas Steuernagel
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons