Annons
Nyheter

Apples prognos sänker aktien

Apples omsättning och kvartalsvinst var bättre än väntat. Men en dyster försäljningsprognos fick aktien att backa i efterhandeln på New York-börsen. It-jätten Apple uppger att försäljningen för det innevarande kvartalet kan missa analytikernas mål.(TT)
Publicerad 1 november 2018

It-jätten Apple uppger att försäljningen för det innevarande kvartalet kan missa analytikernas mål. Bolagets vd Tim Cook skyller bland annat på vikande tillväxtmarknader och säger att det är osäkert om Apple kan tillverka tillräckligt många produkter för att möta efterfrågan.

Apple räknar med en omsättning som uppgår till mellan 89 och 93 miljarder dollar under det brutna räkenskapsåret som slutar i december. Analytiker i genomsnitt väntar sig en omsättning på 93 miljarder.

Annons

Aktien sjönk drygt 4 procent i efterhandeln.

Tim Cook sade också i en intervju med Reuters att utländska valutakurser kan ha negativ påverkan med 2 miljarder dollar på Apples försäljningsprognos.

Apples omsättning och kvartalsvinst var högre än analytikernas prognoser. Antalet sålda Iphone-lurar uppgick till 46,9 miljoner, vilket var sämre än väntade 47,5 miljoner telefoner.

Samtidigt var genomsnittpriset för en Iphone 793 dollar, klart över analytikernas pris på 750 dollar.

Omsättningen för det brutna räkenskapsåret som slutade i september landade på 62,9 miljarder dollar. Det ska jämföras med analytikernas förväntade 61,5 miljarder dollar. Vinsten per aktie uppgick till 2,91 dollar jämfört med Wall Streets beräknade 2,79 dollar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons