Annons
Nyheter

Positiv start på börsveckan

Stockholmsbörsen inledde handelsveckan rejält uppåt. Uppgången var i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna och i Asien. När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS-index gått upp 1,8 procent till 481,6. Uppgången bland bolagen på OMXS30-listan var bred.(TT)
Publicerad 11 juli 2016

När Stockholmsbörsen stängde hade OMXS-index gått upp 1,8 procent till 481,6.

Uppgången bland bolagen på OMXS30-listan var bred. Stålkoncernen SSAB:s aktie steg mest av storbolagen, 6,4 procent. Reuters rapporterade att den tyska ståltillverkaren ThyssenKrupp kan slås samman med indiska bolaget Tata Steel, en uppgift som lyfte stålaktier i Europa.

Annons

Tungviktarna Ericsson och H&M drog index mest uppåt, 1,7 respektive 2,3 procent.

I andra änden tyngde Astra Zeneca och ABB, som backade 0,5 respektive 1,1 procent.

NCC:s aktie steg 3,4 procent. Byggbolaget har fått två stora order: att bygga den nya tingsrätten i Lund och 350 nya lägenheter i Bromma.

Londonbörsens FTSE-index lyfte 1,4 procent, Frankfurtbörsens DAX-index ökade 2,1 procent medan Parisbörsens CAC-index steg 1,8 procent.

Några nyheter att hålla koll på i veckan är inflationssiffrorna från Statistiska centralbyrån som kommer på tisdagen och inflationsförväntningarna från Prospera dagen efter. Mot slutet av veckan är det dags för storbolagen att börja bekänna färg. På torsdag kommer SEB med sin delårsrapport.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons