Experter: Svenskt vin passar på Nobelborden
Den första svenska vinproduktionen hade väldigt mycket hobbykaraktär och kvalitén blev därefter, påpekar vinjournalisten Mikael Mölstad. Men under de senaste fem åren har det hänt mycket. Odlingarna har blivit bättre, men framför allt har det kommit en ny generation kompetenta vinmakare, påpekar han.
””
Är det prisvärt?
Men vad många konsumenter vill veta är förhållandet mellan pris och kvalité, helt enkelt om vinerna är prisvärda, vilket Mikael Mölstad varje vecka ger besked om i Svenska Dagbladet när det handlar om viner från andra länder.
””
Anette Ivarsson på skånska Arilds vingård lyfter fram en aspekt som blivit oerhört aktuell på senare tid: Var kommer vinet egentligen från och vad är tillsatt?
””
Passar på Nobelmiddagen
Många vinkännare följer med intresse vad som hälls i glasen på Nobelmiddagarna i december. Föreningen Svenska Dryckesakademien puffar varje år för att Nobelstiftelsen inte bara ska satsa på svenskproducerad mat utan även dryck.
””
Mikael Mölstad håller med.
””
TT