Annons
Nyheter

Flest Stockholmsmäklare anmäls

Över hälften av alla anmälningar som gjorts mot mäklare hittills i år rör Stockholmsmäklare. Framför allt ökar anmälningarna när det gäller så kallade lockpriser i annonser. - Vi tror att det beror på att det är en sådan hets på bostadsmarknaden i Stockholm.(TT)
Publicerad 5 juli 2016
””

Antalet anmälda mäklare i Stockholms län har nästan fördubblats sedan årsskiftet jämfört med samma period förra året. Hittills i år har 42 Stockholmsmäklare anmälts. Under samma period förra året anmäldes 24 mäklare i området. Fyra anmälningar har hittills i år inkommit som rör mäklare i Västra Götaland och tre anmälningar mot mäklare i Skåne.

Stockholms län värst

Annons

Med lockpris menas att ett förmedlingsobjekt bjuds ut till ett pris som väsentligt avviker från det bedömda marknadsvärdet eller som väsentligt ligger under det pris som säljaren är beredd att acceptera. Drygt 60 procent av de anmälningar som kommit in hittills i år till Fastighetsmäklarinspektionen rör mäklare i Stockholms län och majoriteten av anmälningar gäller så kallade lockpriser.

””

Ofta missförstånd

Många anmälningar gäller även mäklarens hantering av budgivningsprocessen.

””

På Fastighetsmäklarinspektionen ser man allvarligt på anmälningarna.

””

Samtidigt som antalet anmälningar mot mäklare har ökat har antalet registrerade mäklare blivit fler de senaste två åren, från omkring 6 660 till drygt 6 800.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons