Annons
Nyheter

Förbud för Jollyrooms fejkade reor

Babysajten Jollyroom förbjuds fortsätta med sitt sätt att locka kunder med reapriser, enligt ett beslut från Patent- och marknadsdomstolen. Förbudet är förenat med ett vite på tre miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Konsumentverket.(TT)
Publicerad 8 november 2018

Babysajten Jollyroom förbjuds fortsätta med sitt sätt att locka kunder med reapriser, enligt ett beslut från Patent- och marknadsdomstolen. Förbudet är förenat med ett vite på tre miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande från Konsumentverket.

Jollyroom, som är Nordens största webbutik för baby- och barnprodukter, stämdes av Konsumentombudsmannen (KO) i slutet av september för att sajten lockar med fejkade reor. Patent- och registreringsverkets beslut att skärpa Jollyrooms marknadsföringsmetoder gäller i avvaktan på den slutliga domen.

Annons

Jollyroom får inte använda olika rea-uttryck som outlet och lagerrensning i kombination med en procentsats om inte försäljningen sker under en begränsad tid och med väsentligt lägre priser. Bolaget förbjuds också att använda jämförelser med påhittade ordinariepris, skriver Konsumentverket.

Förbudet gäller från den 21 november 2018.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons