Annons
Nyheter

Källa: Apple vill köpa Jay-Z:s Tidal

Den amerikanska IT-jätten Apple funderar på att köpa musiktjänsten Tidal från rapparen Jay-Z, som i sin tur köpte tjänsten från Aspiro i fjol för uppskattningsvis 474 miljoner kronor, skriver The Wall Street Journal. Tidningen har pratat med anonyma källor som har insyn i samtalen.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

Den amerikanska IT-jätten Apple funderar på att köpa musiktjänsten Tidal från rapparen Jay-Z, som i sin tur köpte tjänsten från Aspiro i fjol för uppskattningsvis 474 miljoner kronor, skriver The Wall Street Journal.

Tidningen har pratat med anonyma källor som har insyn i samtalen. Enligt dem är Apple intresserad av att köpa Tidal för att förstärka företagets egen musiktjänst Apple Music. Tidals högsta chefer har dock ännu inte träffat representanter för Apple, enligt källorna. Apple avböjer att kommentera huruvida det pågår förhandlingar.

Annons

Tidal fick ett blandat mottagande när det återlanserades i fjol. Tjänsten har stuckit ut mot konkurrenterna genom att erbjuda exklusivt material till sina lyssnare, till exempel från artisterna Rihanna och Kanye West.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons