Annons
Nyheter

Krav om böter mot kommun

Laholms kommun köpte IT-tjänster utan att annonsera upphandlingen. Det är en otillåten direktupphandling, enligt Konkurrensverket som vänt sig till förvaltningsrätten i Göteborg med krav om att kommunen ska betala 80 000 kronor i upphandlingsskadeavgift.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

Laholms kommun köpte IT-tjänster utan att annonsera upphandlingen. Det är en otillåten direktupphandling, enligt Konkurrensverket som vänt sig till förvaltningsrätten i Göteborg med krav om att kommunen ska betala 80 000 kronor i upphandlingsskadeavgift.

Kommunen trodde först att kostnaderna för uppdraget skulle understiga 505 800 kronor, vilket är gränsen för att få direktupphandla. Men det var en grav underskattning och till slut fakturerades drygt en miljon kronor.

Annons

"När en upphandlande myndighet planerar att ingå ett avtal är det viktigt att den har en god framförhållning och är noggrann vid sin bedömning av hur högt kontraktsvärdet kan förväntas bli. Detta gäller särskilt när projekt genomförs på löpande räkning utan att något takbelopp överenskommits i förväg", skriver Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons