Annons
Nyheter

Linde tror på svar om Kubal i november

Klockan tickar för stängningshotade aluminiumsmältverket Kubal i Sundsvall. - Vi tror att vi får någon form av svar från det amerikanska finansdepartementet efter mellanårsvalet den 6 november och innan den 12 november, säger handelsminister Ann Linde (S).(TT)
Publicerad 1 november 2018

Framtiden är oviss för Kubals runt 500 anställda. Företaget kan tvingas stänga på grund av sanktioner mot den ryske oligarken Oleg Deripaska, som är storägare i Kubals ägare Rusal.

Ann Linde förväntar sig inte något besked före mellanårsvalet i USA, men förhoppningsvis före den 12 november, då Kubal successivt måste börja nedstängningen.

””
Annons

Kongressen har i så fall 30 dagar på sig för att säga ja eller nej till detta. Det innebär att Kubals tidsfrist måste förlängas med ytterligare en månad, så att nedstängningen kan skjutas upp i väntan på kongressens beslut.

Ann Linde har själv varit i Washington och samtalat med finansdepartementet och kongressledamöter. Hon har ständigt kontakter och får ofta höra att tanken med sanktionerna aldrig har varit att svenska löntagare ska förlora jobbet.

Men hon vågar inte ta ut något i förskott.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons