Annons
Nyheter

Messenger säkrare i framtiden

Det sociala nätverket Facebook kommer att lansera en ny kryptering av meddelandetjänsten Messenger. Funktionen som kallas "hemliga samtal" ska bland annat skydda användarna så att konversationen endast kan läsas av avsändaren och mottagaren.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

Det sociala nätverket Facebook kommer att lansera en ny kryptering av meddelandetjänsten Messenger. Funktionen som kallas "hemliga samtal" ska bland annat skydda användarna så att konversationen endast kan läsas av avsändaren och mottagaren.

"Att erbjuda fler möjligheter att dela saker med varandra, på ett säkert sätt, är en viktig del i att göra världen mer öppen och sammankopplad", skriver Facebook vice vd David Marcus på sin Facebook-sida.

Annons

Facebook har tidigare i år lanserat den här typen av kryptering i meddelandetjänsten WhatsApp. Även Google, Apple och andra teknikföretag har utvecklat liknande funktioner.

Initiativet har kritiserats av politiker och myndigheter som menar att krypteringen ger kriminella möjligheten att arbeta ostört där myndigheterna inte kommer åt dem.

Facebook har inlett begränsade tester av funktionen, som kommer att utökas under sommaren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons